Culorile alimentelor sau Legea marcarii alimentelor

Culorile alimentelor sau Legea marcarii alimentelor

De acum incolo vom cumpara alimente in culori sau mai bine zis alimente colorate in verde, portocaliu sau rosu ca in cazul codurilor meteo.
Produsele alimentare vor fi etichetate cu buline colorate, in functie de riscul asupra sanatatii. Senatul a votat Legea marcarii alimentelor, iar bulina verde va fi aplicata pe produsele alimentare sanatoase, care nu prezinta vreun risc pentru sanatate.
Bulina portocalie semnalizeaza ca produsul respectiv trebuie consumat cu moderatie, in timp ce bulina rosie atentioneaza ca produsul alimentar in cauza contine substante sau aditivi alimentari care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii.

Proiectul de lege care prevede inscriptionarea etichetelor produselor alimentare cu buline rosii, portocalii sau verzi, dupa gradul de risc asupra sanatatii.

Proiectul introduce obligativitatea ca etichetele produselor alimentare sa contina o bulina, cu diametrul de 1,5 centimetri, de culoare rosie, portocaliu sau verde. Criteriile de acordare a bulinelor vor fi stabilite de Ministerul Sanatatii, in functie de tipul si cantitatea aditivilor alimentari.

0 comentarii la Culorile alimentelor sau Legea marcarii alimentelor :

Trimiteți un comentariu

 
Culorile alimentelor sau Legea marcarii alimentelor