Decontul special de TVA, Ordinul 30 din 2011

Decontul special de TVA, Ordinul 30 din 2011

Decontul special de TVA Ordinul ANAF nr. 30/2011.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a modificat, prin Ordinul nr. 30/2011, declaratia privind decontul special de TVA, ca urmare a modificarilor aduse in materie de taxa pe valoare adaugata prin OUG 117/2010

Potrivit Ordinului ANAF nr. 30/2011, la sectiunea „Contribuabilii care au obligatia sa depuna decontul special de taxa pe valoarea adaugata” se declara si achizitiile intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform Codului fiscal, efectuate de persoanele inregistrate in scopuri de TVA pentru care se datoreaza taxa pe valoarea adaugata in Romania.

Formularul se depune:
a) pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care ia nastere exigibilitatea operatiunilor prevazute la sectiunile 1, 3, 4 si 4.1 din formularul (301) «Decont special de taxa pe valoarea adaugata», cu exceptia achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125 1 alin. (3) din Codul fiscal, pentru care se datoreaza taxa pe valoarea adaugata in Romania;

b) inainte de inmatricularea in Romania a unui mijloc de transport nou sau a unui mijloc de transport care nu este considerat nou conform art. 125 1 alin. (3) din Codul fiscal si pentru care se datoreaza taxa, dar nu mai tarziu de data de 25 a lunii urmatoare celei in care ia nastere exigibilitatea taxei aferente achizitiei intracomunitare de astfel de mijloace de transport.

Daca in aceeasi luna persoana impozabila efectueaza mai multe achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125 1 alin. (3) din Codul fiscal, taxabile in Romania, aceasta poate depune mai multe deconturi speciale de taxa pentru aceeasi luna.

0 comentarii la Decontul special de TVA, Ordinul 30 din 2011 :

Trimiteți un comentariu

 
Decontul special de TVA, Ordinul 30 din 2011