Detectoare radar pentru noile radare

Detectoare radar pentru noile radare

Informatii despre noile radare ale politiei si detectoare radar pentru noile radare

DIN NOU DESPRE RADARELE NOI

Introducere:

Toate radarele folosite de Politia Romana functioneaza in banda K, inclusiv cele fixe si noile radare de pe Loganurile Break.

Radare nedetectabile ? Detector inutil ? FALS !

Se spune despre radarele noi ca sunt nedectabile, deoarece stau pornite, dar NU EMIT tot timpul, ca aparatele de pana acum, care opereaza in modul Constant-On. In momentul in care emit si masoara viteza unei masini (functie Instant-On omologata), aceste radare sunt DETECTABILE de catre orice detector de radar capabil sa detecteze modul Instant-On

Solutia este simpla:

Mergeti legal pana cand va depaseste cineva, si apoi mentineti o anumita distanta fata de acesta. Daca ii porneste radarul in fata, detectorul dvs va va alerta si puteti frana, reducand viteza si scapand de amenda. Totul e sa nu fiti dvs masina vizata de catre unda radar !

Noile radare sunt montate momentan NUMAI pe autoturisme Dacia Logan Break de culoare ALBA, inscriptionate, cu girofar, fiind foarte usor de recunoscut in trafic.

Nu ezitati sa ii avertizati pe ceilalti soferi de apropierea de aceste Loganuri Break Albe ! Dati flash-uri si comunicati prin statiile radio CB pozitia echipajelor !Noile radare ale Politiei Romane :

Este vorba de radare BEE III produse de aceeasi firma care a produs si celelalte radare ale politiei adica MPH Industries.

Aparatele radar sunt fabricate in Marea Britanie, au camere video mai performante, iar pe langa antena radar, poseda şi un dispozitiv GPS care menţioneaza cu exactitate locul unde actiona aparatul. Sistemul gps este incorporat in statiile TETRA. De la dispecerat se vede pozitia in care se afla auto respectiv. GPS-ul conectat la aparatul radar inregistreaza pozitia in care se afla masina (cu radarul) in momentul masuratorii. In felul asta nu mai pot sa apara discutii de genul "eram in afara localitatii....."

Noile aparate radar au posibilitatea de a monitoriza separat fiecare sens de circulatie. Pot sa va masoare viteza, din fata, din spate, de pe loc sau in miscare !

Camerele video au o optică mai performantă (26x) si sunt dotate cu sistem de filmare in infrarosu oferind posibilitatea actionarii si in zone neiluminate. De asemenea aparatele radar stocheaza informatiile pe hard-disk (pana la 60 ore de film) si pot functiona in regim "stand-by" perioada in care aparatul nu emite unde si il face aproape imposibil de detectat de catre detectoarele radar.

In momentul in care radarul emite o unda pentru a detecta viteza unei masini, aceasta unda e DETECTATA de catre orice detector capabil sa detecteze modul Instant-On !

Noile radare FUNCTIONEAZA IN BANDA K.

Caracteristica cea mai importanta a lor este emisia Instant-On sau POP.

Aceasta consta in faptul ca radarul dupa ce porneste ramane in stand-by, nu emite ca sa nu poata fi detectat.

Functia Instant-On face ca detectarea vitezei sa fie foarte rapida din momentul in care radarul este pornit.

Functia POP emite rafale scurte ce nu pot fi detectate, aceste rafale scurte intorc catre radar un set de viteze care nu sunt foarte precise, dar care daca depasesc viteza setata de politie, se activeaza Radarul in mod automat si va emite normal pentru a detecta viteza corecta.

Detectia in mod POP cu emisii scurte poate da erori mari, asa ca recomandarea producatorului este totusi modul normal de lucru, chiar daca acesta este Constant-On sau Instant-On, pentru care aceste radare au omologare.

Functionarea in cele doua moduri este detectata de detectoare, dar este tarziu daca esti masina vizata (target) de catre unda radar.

Solutiile sunt multiple:

Mergeti legal pana cand va depaseste cineva, si apoi mentineti o anumita distanta fata de acesta. Daca ii porneste radarul in fata, detectorul dvs va va alerta si puteti frana, reducand viteza si scapand de amenda. Totul e sa nu fiti dvs masina vizata de catre unda radar !

Cu ajutorul unei statii radio CB (Citizen Band) puteti sa va informati si sa aflati de la ceilalti participanti la trafic unde anume sunt localizate aceste radare.

Nu in ultimul rand , nu uitati ca functioneaza in continuare si RADARELE VECHI, care pot fi detectate usor, de la mare distanta, cu detectoarele radar.

Recomandari:

1. Nu depasiti viteza legala daca sunteti singuri pe strada !

2. Orice alerta a detectorului poate fi data si de emisia scurta a radarului ! Detectorul de radar este recomandat de folosit dar trebuie totusi mers cu grija, si cu "iepure" (o masina care merge tare) in fata.

3. Daca depistati autoturismele DACIA LOGAN BREAK ALBE, avertizati ceilalti participanti la trafic prin flash-uri sau prin statii radio CB.

4. Chiar daca mergeti cu viteza, incercati sa nu depasiti 50km/h peste viteza legala, ca sa nu ramaneti fara carnetul de conducere in cazul in care sunteti prinsi de aparatul radar
Repartizarea noilor aparate radar in judete:
Bucuresti si Ilfov - 18
Cluj - 14
Constanta - 14
Iasi - 14
Brasov - 14
Arad - 12
Timis - 12
Neamt - 12
Bihor - 12
Bacau - 12
Mures - 12
Sibiu - 12
Arges - 12
Ialomita - 12
Dambovita - 12
Dolj - 12
Prahova - 12
Valcea - 12
Vrancea - 12
Olt - 10
Suceava - 10
Alba - 10
Braila - 10
Buzau - 10
Galati - 10
Hunedoara - 10
Vaslui - 10
Maramures - 10
Gorj - 8
Satu Mare - 8
Mehedinti - 8
Covasna - 8
Harghita - 8
Salaj - 8
Caras - 8
Bistrita - 8
Botosani - 8
Calarasi - 8
Teleorman - 8
Tulcea - 8
Giurgiu - 6

Partea video:
- Inregistrarea video se efectueaza pe HDD, unitatea interna a AUTOVISION fiind in portbagaj;
- Preinregistrarea cu 30-60s este de fapt o inregistrare in loop.
Ex: daca politistul vede o trecere pe rosu sau o neacordare de prioritate, are timp ca in maxim 10-60s sa apese butonul Record de pe telecomanda pentru a salva respectivele secunde de video si a se constitui proba;
- Camera video are zoom de 26X, in conditii decente de vizibilitate poate oferi imagini inteligibile ale numarului si pana la 500m;
- Daca suprafata asfaltica este incalzita (peste 30 grade) apar distorsiuni optice (refractie) si imaginea are de suferit, se restrange distanta de la care se obtine imagine clara;
- Nu exista proiector IR pe masina de politie, camera are filtru pentru IR;
- Luminile clare de pe rampa luminoasa sunt; doua proiectoare in fata, pentru "orbirea" celor din masina oprita (se filmeaza si investigheaza vizual ce fac ocupantii in acele momente), si doua proiectoare laterale care se folosesc pentru luminarea aleilor in patrulare;

Radarul:
- Antena opereaza in banda K;
- Radarul are functia POP, dar ESTE DEZACTIVATA din firmware;
- In momentul in care radarul este comutat pe inregistrare automata a depasirilor de viteza acesta functioneaza Constant ON;
- In modul manual agentul il poate porni din stand-by in orice moment, viteza va fi afisata intr-un interval de timp sub o secunda;
- Notatia OV de pe display reprezinta Overspeed, o semnalizare vizuala ca a fost depasit pragul impus;

Ansamblul AUTOVISION TransVu si Bee III se inchide/deschide de la butonul Alimentare de pe telecomanda.
Pornirea intregului sistem de la 0 dureaza cateva minute, verifica HDD, radar, alte check-uri, incarca sistemul de operare (probabil un Linux ceva).

Camera video inregistreaza in format MJPEG, PAL.

0 comentarii la Detectoare radar pentru noile radare :

Trimiteți un comentariu

 
Detectoare radar pentru noile radare